Kiinteistöosakeyhtiö Balder

Balderin talon omistaa Fastighetsaktiebolaget Balder (Kiinteistöosakeyhtiö Balder).

Fastighetsaktiebolaget Balder merkittiin kaupparekisteriin 5.4.1913. Se on perustettu omistamaan ja hallinnoimaan rakennusta, joka sijaitsee tontilla no 2 Helsingin Kruununhaan Elefantti-korttelissa, Aleksanterinkadun ja Helenankadun kulmassa.

Kiinteistöyhtiö omistaa koko kiinteistön ja vuokraa liike- ja konttoritilat pääsääntöisesti pitkäaikaisilla sopimuksilla. Kiinteistön kolmannessa kerroksessa sijaitsee juhlasali, jota vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin.

Raittiusyhdistys Balder

Kiinteistöyhtiön perustaja ja enemmistöomistaja on Raittiusyhdistys Balder. Koko kiinteistö on raitis ympäristö, eli alkoholin käyttö ei ole sallittua. Tupakointi on myös kielletty kiinteistön alueella ja pihalla.

Raittiusyhdistys Balder on perustettu 27. maaliskuuta 1894. Yhdistys perustettiin levittämään tietoa alkoholin käytön haittavaikutuksista sekä edistämään hyvää kouluopetusta ja monipuolista kansankasvatusta. 5.1.1913 viralliseksi nimeksi tuli Logen nr.1 Balder r.f, kun yhdistys liittyi International Order of Good Templars veljeskuntaan.

I.O.G.T. on kansainvälinen organisaatio, joka haluaa edistää rauhaa, yhteisymmärrystä ja yhteistyötä kaikkien kansojen välillä sukupuoleen, rotuun, uskontoon, kansalaisuuteen, sosiaaliseen asemaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Godtemplar-veljeskunta vaatii jäseniltään täydellistä raittiutta.  

IOGT